Geschiedenis

De Leiderdorpse Reddingsbrigade (L.D.R.B.) is opgericht in 1972 en heeft als doelstelling het voorkomen van verdrinkingen in de ruimste zin van het woord. Dit bereiken wij door het geven van verschillende opleidingen zoals zwemmend redden, varend redden en het houden van toezicht bij evenementen. De Leiderdorpse reddingsbrigade bewaakt bij evenementen in en om Leiderdorp zoals bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas. De Leiderdorpse reddingsbrigade bestaat uit ongeveer 80 leden waarvan circa 20 kaderleden die zich vrijwillig inzetten.

Organisatie

Bestuur

De reddingsbrigade wordt geleid door een bestuur. Het dagelijks bestuur bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Daarnaast zijn er nog een aantal algemeen bestuursleden die elk van hun een commissie vertegenwoordigen zoals technische commissie, commissie waterhulpverlening. Het bestuur is verder nog aangevuld met extra algemene bestuursleden ter ondersteuning.

Technische commissie

De technische commissie is verantwoordelijk voor alle opleidingen en alle activiteiten die plaatsvinden in het zwembad. Dit betreft o.a. de opleidingen junior redder, zwemmend redder en lifesaver. In deze commissie zit een afvaardiging van de instructeurs. Samen beslissen zij over zaken als examendata, cursussen, de manier van lesgeven, aanschaf nieuwe lesmaterialen en dergelijke. Deze zaken worden vervolgens met de instructie op diverse bijeenkomsten besproken.

Commissie Waterhulpverlening

De commissie waterhulpverlening is verantwoordelijk voor alle opleidingen en alle activiteiten die plaatsvinden in het domein van de waterhulpverlening. Kort samengevat is dit alles wat buiten met de boot plaatsvindt. Dit betreft de lifeguardopleidingen maar ook het toezicht rondom evenementen. Deze commissie is actief in het organiseren van trainingen en oefeningen met de reddingsboot om zo de bemanning vakbekwaam te houden.

Lidmaatschap

 Aanmelden

Inschrijfformulier + machtigingsformulier (t.b.v contributie) opsturen naar:

Leiderdorpse Reddingsbrigade
Sport-en recreatiecentrum De Does
Amaliaplein 40
2351 PV Leiderdorp

Je kunt het inschrijfformulier en het machtigingsformulier ook als PDF-bestand opsturen naar: info@leiderdorp.reddingsbrigade.nl

De kosten voor het lidmaatschap zijn voor 2023:

  • Lidmaatschap senior en junior: Contributie inclusief toegang bad = € 142,00 p/jaar
  • Lidmaatschap bestuursleden € 80,00 p/jaar
  • Niet-zwemmendlidmaatschap € 45,00 p/jaar
  • Lidmaatschap instructie: Contributie inclusief toegang bad € 80,00 p/jaar
  • Eenmalig inschrijfgeld: € 10,00
  • Schoolsport Kennismakingscursus (10 lessen): € 35,00
  • Badtoegang voor niet leden tijdens bijvoorbeeld vriendjes/vriendinnetjes zwemmen is gratis
  • Lidmaatschap zaterdagochtend triatlon groep € 234,00 p/jaar

Contact

Wij helpen u graag. Voor aanmeldingen verwijzen wij u graag door naar de digitale balie en voor feedback naar de feedback button op deze pagina. Onze secretaris staat u uiteraard ook graag te woord. U kunt contact met onze secretaris opnemen via onderstaande gegevens.

Leiderdorpse Reddingsbrigade
Sport-en recreatiecentrum De Does
Amaliaplein 40
2351 PV Leiderdorp

E: info@leiderdorp.reddingsbrigade.nl