Donateurs

Zou u de Leiderdorpse reddingsbrigade graag uw betrokkenheid willen tonen, maar heeft u hier onvoldoende tijd voor? Word dan nu donateur.

Met behulp van uw gift kan de Leiderdorpse reddingsbrigade haar huidige werkzaamheden voortzetten, zich beter profileren, toekomstige jeugdleden blijven opleiden en de veiligheid op en rond het Leiderdorpse water verhogen.

Wellicht heeft u één of meerdere familieleden/vrienden/kennissen die actief zijn bij de brigade. Dan is dit de ideale manier om hen een hart onder de riem te steken.

Heeft u interesse? Maak dan gebruik van het formulier op deze pagina en meld u aan als donateur!

Moeten we nog iets zeggen over onze ANBI status?

Vacatures

Interesse in een van de onderstaande vacatures?
Vul dan het formulier in.

Vrijwillige Lifeguard

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die zich vrijwillig willen inzettten als lifeguard. De hoeveelheid waterevenementen neemt toe en ook de aanvragen voor toezichtsopdrachten bij de Leiderdorpse reddingsbrigade neemt toe. Om aan deze vraag te kunnen voldoen beschikken wij graag over een ruime pool aan vrijwilligers zodat er afgewisseld kan worden.

Vrijwillige instructeurs

Voor het lesgeven aan kinderen in het zwembad maar ook vaarinstructeurs zijn bij ons van harte welkom. Afhankelijk van je interesse zijn wij in staat om binnen onze eigen reddingsbrigade een volledige instructeursopleiding aan te bieden (wij volgen hierin de opleidingslijn van de overkoepelend bond, Reddingsbrigade Nederland).
Reddingsbrigade Nederland kent een opleiding tot instructeur niveau 2 en tot instructeur niveau 3. Reddingbrigade Nederland volgt de door NOC*NSF vastgestelde richtlijnen voor deze opleidingen. De basis van deze opleidingen is competentiegericht leren. Er wordt vooral opdracht gestuurd gewerkt. De kandidaat moet de opdrachten in de praktijk uitvoeren. De kandidaten die deze opleiding volgen kunnen door het volgen van verschillende workshops kennis vergaren om zo hun opleiding positief te kunnen afronden. Tijdens de opleiding heeft de kandidaat de beschikking over een praktijkbegeleider en een leercoach. De praktijkbegeleider is iemand van de eigen reddingsbrigade die er voor moet zorgen dat de kandidaat alle kneepjes van het instructeurs vak in de praktijk leert. De leercoach begeleidt het gehele proces.

Commissieleden

Voor onze verschillende commissies (zie over LDRB, organisatie) zijn wij ook altijd op zoek naar mensen met nieuwe ideeën. Lijkt het je wat mee te helpen in het opzetten van een plan voor ledenwerving, of een bijdrage te leveren in de technische commissie of de commissie waterhulpverlening? Meld je dan aan.

Er is veel te doen, veel te leren en veel te genieten bij de Leiderdorpse reddingsbrigade. Help ons bij het realiseren van onze doelstelling.